Vaselină pentru gene: vă vom spune pentru ce este și cum este folosită
Mulți dintre noi am crescut uitându-ne la băncuțe cu vaselină de pe sifonieră, neștiind de ce acea substanță uleioasă era atât de neînlocuit pentru adulți, nu? De-a lungul anilor, s-ar putea să fi devenit și tu #teamvaseline și să ai o băncuță acasă, fie pentru a calma pielea, a hidrata vârfurile despicate sau chiar pentru a hidrata buzele. Este o minune! Și nu numai că spunem acest lucru, experții aprobă și utilizarea vaselinei pentru capacitatea sa de hidratare și riscul redus de a provoca alergii chiar și pe pielea sensibilă.
De fapt, una dintre cele mai comune și populare utilizări este cea a vaselinei pentru gene și astăzi vă spunem beneficiile pe care le aduce, utilizarea acesteia, miturile și adevărurile și chiar ceea ce nu ar trebui să faceți. Citiți mai departe pentru a face din vaselină cel mai bun aliat al frumuseții!
Hidratează și are grijă de genele dvs.
Aplicarea vaselinei pe gene creează un strat care previne pierderea umezelii, lăsând o aparență netedă și luminoasă. Acest lucru se datorează faptului că este o cremă hidratantă ocluzivă care nu pătrunde în ochi sau nu îl hidratează dincolo de stratul cornos, ci acționează mai degrabă ca un hidroizolant.
Le conferă un aspect din ce în ce mai gros
Datorită calităților hidratante ale vaselinei care creează o bază protectoare, face ca genele să arate groase, mai pline și mai lungi. Aplicarea sa este perfectă pentru acele zile în care nu vrem să aplicăm machiaj, dar prezentăm un aspect natural deschis și frumos.
Îi menține forma naturală
Servește pentru demachierea și hidratarea pielii
Căutați un remediu pentru a îndepărta machiajul greu? Vaselina este pentru dvs., mai ales dacă doriți să vă acordați o atenție specială genelor. Motivul? Îți lasă pielea hidratată și protejată în același timp.
Previne căderea genelor
Cu siguranță ți s-a întâmplat că atunci când rimelul este bine aderat la gene, îndepărtarea acestuia determină căderea câtorva dintre ele, nu-i așa? Dacă vreți să o evitați, repetați pasul anterior de demachiere cu vaselină, astfel încât să nu vi se mai întâmple niciodată și să aveți chiar și o configurație hidratată!
Este mit. Nu există dovezi științifice care să susțină utilizarea vaselinei pentru creșterea genelor. După cum am menționat deja, le poate da un aspect mai gros, dar nimic din toate acestea nu le influențează creșterea.
Dacă doriți să utilizați vaselină ca tratament – După ce vă demachiați și vă spălați fața noaptea, frotiți puțină vaselină pe un tampon de bumbac sau spoolie, puneți-o pe linia genelor și glisați-o ca și cum ați aplica rimel. Îndepărtați excesul și spălați-vă a doua zi dimineața cu apă călduță.
Dacă doriți să folosiți vaselină pentru a vă demachia – Spălați-vă bine mâinile, luați puțină vaselină și frecați-o în mâini până când se topește. Odată ce are o consistență asemănătoare cu uleiul, masați-vă ușor pleoapele și îndepărtați tot machiajul cu ajutorul tamponului de bumbac.
-Nu aplicați niciodată vaselină pe gene dincolo de linia sa de creștere. Dacă nimerește în ochi și vă lasă vederea încețoșată, nu puneți mâinile ci îndepărtați mai bine cu un tampon cu apă caldă sau soluție pentru ochi.
-Evitați să puneți vaselină și apoi să vă machiați, deoarece este foarte uleioasă, și rimelul nu se va menține pe gene.
-Dacă aveți tendința de a avea infecții oculare, consultați oftalmologul înainte de a utiliza vaselină pe gene, deoarece produsul nu este steril.
Dacă aveți pielea uscată, normală sau sensibilă, vaselina vă va înfrumuseța cu siguranță genele. Cu toate acestea, dacă aveți o piele mixtă, grasă sau predispusă la acnee, Academia Americană de Dermatologie nu recomandă utilizarea acesteia datorită naturii sale comedogene, care poate înfunda porii și poate duce la inflamații.
De asemenea, nu este ideal pentru persoanele care urăsc consistențele groase sau lipicioase sau pentru cei care sunt frecvent în aer liber, deoarece murdăria, praful și bacteriile sunt foarte susceptibile să se lipească de vaselină.
Ați știut despre aceste beneficii ale vaselinei pentru genele dvs? Așteptăm comentariile dvs. mai jos. Distribuiți această informație importantă prietenilor voștri și urmariți-ne pe rețelele de socializare unde veți găsi alte informații interesante despre diverse teme.
Autor: Valeria Mititelu