Lavanda este lider printre ierburile cosmetice pentru piele
Acum este momentul de varf de înflorire a unei plante uimitoare-lavanda, care este cunoscuta pentru proprietățile sale cosmetologice și medicină încă din cele mai vechi timpuri. Despre beneficiile lavandei se pot scrie cărți, insa, noi vom evidenția principalele caracteristici, iar articolul se va concentra pe rețete simple și utile pentru piele și păr, pe care le puteți repeta cu ușurință acasă.
Beneficiile lavandei pentru piele
- nu lasă urme de tăieturi mici și răni, netezește cicatricile;
- ameliorează iritarea și reacțiile alergice;
- tratează acneea și comedoanele;
- reglează producția de sebum;
- are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice;
- îngustează porii, fără a le bloca;
- are proprietăți de albire și exfoliere;
- tratează mătreața, întărește părul;
- stimulează microcirculația sângelui și previne fragilitatea vârfurilor.
Tonic cu lapte și lavandă pentru față
Asadar, veți avea nevoie de o lingură de flori uscate de lavandă pentru jumătate de pahar de lapte. Se fierbe lavanda in lapte timp de 3-4 minute, se lasa sa raceasca, nu se filtreaza. Păstrați în frigider. Vă recomandăm să utilizați înainte de aplicarea cremei de noapte - laptele hrănește și luminează pielea, lavanda dezinfectează și stimulează procesul de regenerare a pielii.
Loțiune cu lavandă și ceai verde
La un pahar de apă se adaugă o lingură de ceai verde fără aditivi, dla preferință o frunză mare și o lingură de flori uscate de lavandă, 3 linguri de vodcă. Preparati ceaiul si lavanda cateva minute, lăsați să stea o zi, adaugati vodca. Ștergeți fața cu loțiune după spălare. O astfel de lotiune nu este potrivită pentru cei care au o piele uscată.
Scrub facial cu lavandă și lut albastru
Pentru acest scrub veți avea nevoie de: o linguriță de sare de mare, o linguriță de lut albastru, o linguriță de ulei de lavandă. Toate se amestecă și se aplică mișcări de masaj pe piele, se spală. Acest scrub trebuie făcut nu mai mult de 1-2 ori pe săptămână. El reîmprospătează pielea, reglează producția de sebum, îngustează porii.
Pieptănarea
Această procedură restabilește perfect șuvițele de păr. În acest scop, este mai bine să folosiți un pieptene din lemn. În primul rând, firele trebuie să fie bine pieptănate cu o perie obișnuită, astfel încât acestea să nu fie confundate. Apoi, esterul este aplicat pe pieptene în cantitate de 5-6 picături. Apoi, puteți începe aromaterapia, acordând atenție și la rădăcini. Întreaga procedură durează 5-10 min.
Clătirea părului
Lavanda poate înlocui balsamul de păr. Luați 1 litru de apă, 2-3 linguri de oțet de mere și jumătate de pahar de flori uscate de lavandă. După fierberea soluției se toarnă imediat oțetde mere și se amestecă bine. Se adaugă florile uscate și se amestecă totul din nou. Închideți recipientul cu un capac și lăsați soluția să stea câteva ore la temperatura camerei. Clătiți părul cu o astfel de soluție după fiecare spălare.
Baie de lavandă contra insomniei
200 de grame de flori sunt preparate cu un litru de apă fiartă, lăsate să se răcească complet. Compoziția filtrată este turnată într-o baie caldă. Durata procedurii de relaxare - 20 de minute. Pentru a depăși complet această problemă, este nevoie de 20 de zile de tratament.