Acidul Hialuronic și beneficiile lui
Acid hialuronic. Pentru cei mai puțin pricepuți în materie de frumusețe, poate suna ca ceva pe care nu doriți să-l puneți nicăieri pe lângă fața voastră.
Dar, dacă ți-am spune că acidul hialuronic deține de fapt cheia pentru o piele netedă, impecabilă și hidratată?
De fapt, propriile noastre celule cutanate produc acest acid hialuronic în mod natural, în încercarea de a menține nivelul de umiditate. Dar, datorită îmbătrânirii greoaie și a agresorilor de mediu, acele niveluri de acid devin tot mai puține. Acidul hialuronic, cunoscut și sub numele de hialuronan, este o substanță limpede, lipicioasă, produsă în mod natural de corpul dumneavoastră.
Cele mai mari cantități din acesta se găsesc în piele, țesut conjunctiv și ochi. Funcția sa principală este de a reține apa pentru a vă menține țesuturile bine lubrifiate și umede. Acidul hialuronic are o varietate de utilizări. Mulți oameni îl iau ca supliment, dar este utilizat și în seruri topice, picături oftalmice și injecții.
Aproximativ jumătate din acidul hialuronic din corpul dvs. este prezent în piele, unde se leagă de apă pentru a ajuta la păstrarea umezelii.
Cu toate acestea, procesul natural de îmbătrânire și expunerea la lucruri precum radiațiile ultraviolete de la soare, fumul de tutun și poluarea pot reduce cantitățile sale în piele.
A lua suplimente de acid hialuronic poate preveni acest declin, oferindu-i corpului cantități suplimentare de încorporat în piele.
S-a demonstrat că dozele de 120-240 mg pe zi timp de cel puțin o lună cresc semnificativ umiditatea pielii și reduc pielea uscată la adulți.
Pielea hidratată reduce, de asemenea, aspectul ridurilor, ceea ce poate explica de ce mai multe studii arată că suplimentarea cu aceasta poate face pielea să pară mai fină.
Atunci când sunt aplicate pe suprafața pielii, serurile de acid hialuronic pot reduce ridurile, roșeața și dermatita.
Unii dermatologi chiar injectează materiale de umplutură cu acid hialuronic pentru a menține pielea fermă și tânără
Este prezent în mod natural în piele, dar concentrațiile sale cresc atunci când există daune care trebuie reparate.
Acidul hialuronic ajută rănile să se vindece mai repede prin reglarea nivelului de inflamație și semnalizarea corpului pentru a construi mai multe vase de sânge în zona deteriorată.
S-a demonstrat că aplicarea acestuia la rănile cutanate reduce dimensiunea rănilor și scade durerea mai repede decât un alt medicament.
Acidul hialuronic are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, deci poate ajuta la reducerea riscului de infecție atunci când este aplicat direct pe rănile deschise. Mai mult decât atât, este eficient în combaterea bolilor gingivale, accelerarea vindecării după intervenția chirurgicală a dinților.
Administrarea a 80-200 mg zilnic timp de cel puțin două luni s-a dovedit că reduce semnificativ durerea la genunchi la persoanele cu osteoartrita, în special la cei cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani.
Acidul hialuronic poate fi, de asemenea, injectat direct în articulații pentru ameliorarea durerii. Cu toate acestea, o analiză a peste 12.000 de adulți a constatat doar o reducere modestă a durerii și un risc mai mare de efecte adverse.
S-a demonstrat că picăturile de ochi care conțin 0,2-0,4% acid hialuronic reduc simptomele uscate ale ochilor și îmbunătățesc sănătatea lor. În plus, picăturile de ochi cu acid hialuronic sunt frecvent utilizate în timpul intervențiilor chirurgicale pentru ochi pentru a reduce inflamația și a accelera vindecarea rănilor.
În timp ce aplicarea lor direct pe ochi s-a dovedit că reduce simptomele ochiului uscat și îmbunătățește sănătatea generală a ochilor, nu este clar dacă suplimentele orale au aceleași efecte.
Până în prezent, niciun studiu nu a examinat efectele suplimentelor de acid hialuronic asupra uscăciunii ochiului, dar poate fi o zonă viitoare de cercetare.
Așteptăm cu nerăbdare comentariile dvs. cu privire la acest acid. Știați și voi despre faptul că este cheia pentru o piele netedă? Distribuiți această informație importantă prietenilor voștri și urmariți-ne pe rețelele de socializare unde veți găsi alte informații interesante despre diverse teme.
Autor: Valeria M