4 sfaturi pentru a evita pigmentarea pielli pe timp de vară
În primul rând, merită să explicăm ce reprezintă pigmentarea pielii și de ce apare. Pigmentarea prevede apariția pe piele a petelor datorită producerii inegale a pigmentului de melanină, ce este responsabil de colorarea pielii. Când acesta se depozitează în stratul superior al pielii, el formează pete mici (de exemplu, pistrui sau alunițe). În sine, astfel de pete nu sunt periculoase, dar uneori pot semnala despre problem grave în organism (bolile ale organelor interne, fluctuații la nivelului hormonal, stres).
Dacă nu ținem cont de bolile organelor interne, atunci trebuie să cunoaștem metode de protecție a pielii pentru a nu provoca acumularea excesivă de melanină pe suprafața pielii.
Folosim sanscrină
Cum să alegem sanscrina și pentru ce este necesară – am relatat deja în articoelele precedente și vom repeta din nou. Folosind SPF, protejați pielea de expunerea la razele solare agresive, ceea ce duce la apariția petelor de vârstă.
Amino-acizii, vitamina C și retinol
Dacă aceste componente sunt prezente în mijloacele dvs. și sanscrina, însă nu aveți încredere în acestea,atunci este mai bine să le lăsați pentru perioad rece a anulil. Utilizarea acestora fără o cremă protectoare duce la formarea de petelor, care pot fi eliminate extreme de dificil.
Bronzarea după proceduri la cosmetolog
Chiar și expunerea minimală la lumina soarelui poate provoca leziuni ale pielii și poate provoca diverse boli. Din motiv că 100% dintre procedurile de curățare a feței implică utilizarea măștilor active și peeling (sauambele proceduri) veți obține o nouă porție de celule vulnerabile pe suprafața pielii.
Depilarea
Înainte și după o astfel de procedură, 1-2 zile este mai bine să nu vă expuneți la soare, deoarece sensibilitatea pielii la soare crește și puteți obține arsuri solare sau pete pigmentare (în special pe față!).